A citromfű, más néven orvosi citromfű, egy évelő, aromás gyógynövény, amely a mentafélék családjába tartozik. Friss, citromos illata és íze miatt kedvelt a konyhában és a gyógyászatban egyaránt.
A borsikafű, más néven csombor, egy egynyári, aromás fűszernövény, amely kiválóan helyettesíti a borsot ételekben. Enyhén csípős, borsos ízvilága miatt különösen népszerű a magyar és balkáni konyhában.
A fodormenta, más néven zöld menta, egy évelő, aromás növény, amelyet széles körben használnak frissítő ízvilága miatt. Kiváló fűszernövény, gyógyászati alapanyag és dekoratív kerti növény.
A kakukkfű, más néven orvosi kakukkfű, egy évelő, aromás fűszer- és gyógynövény, amelyet erőteljes illata és jellegzetes íze miatt széles körben használnak a konyhában és a gyógyászatban.
A lestyán aromás, évelő fűszernövény, mely erőteljes zelleres ízével levesek, mártások ízesítője. Könnyen termeszthető, gyógyhatású levelekkel és gyökerekkel.romás, évelő fűszernövény, mely erőteljes zelleres ízével levesek, mártások ízesítője.
A majoranna, más néven kerti majoránna, egy évelő, aromás fűszernövény, amelyet a magyar, mediterrán és közel-keleti konyhákban is előszeretettel használnak. Enyhén édes, fűszeres aromája sok étel ízvilágát gazdagítja.
A metélőhagyma, más néven snidling, egy könnyen termeszthető, évelő fűszernövény, amely friss, enyhén hagymás ízt kölcsönöz ételeinknek. Mind konyhai, mind dísznövényként népszerű.
Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) egy évelő, aromás növény, amelyet széles körben használnak gyógyhatása, intenzív íze és kerti dekorációs értéke miatt.